N
ISO gecertificeerd
N
Geen wachtlijsten
N
OPGELEID & GEDIPLOMEERD

Forensische zorg

Zorg4Noord begeleidt jongvolwassenen vanaf 18 jaar met een justitiële titel in de provincie Groningen. Begeleiding vindt plaats in de thuissituatie.

Wie komt er in aanmerking?

Forensische zorg is geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen die een strafbaar feit (delict) hebben gepleegd. Dit door toedoen van een psychisch probleem, vaak gecombineerd met een verslaving en/of een lichte verstandelijke beperking.

De rechter kan er dan voor kiezen om een forensische behandeling als onderdeel van hun straf op te leggen. Dit heet een ‘voorwaardelijke veroordeling’. Je wordt dan veroordeeld voor het delict, maar je hoeft niet naar de gevangenis. Je mag dus naar buiten onder voorwaarden. Vaak wordt er een reclasseringsorganisatie toegewezen om toe te zien op deze voorwaarden. Indien je je niet houdt aan de voorwaarden, dan kan de reclassering de rechter adviseren om de voorwaardelijke veroordeling op te heffen en dan moet je alsnog naar de gevangenis.

Ambulante forensische zorg

Er zijn verschillende trajecten mogelijk, deze kan je ook combineren. Dit noemen we stapelzorg.

Forensische zorg

De rechter kan er dan voor kiezen om een forensische behandeling als onderdeel van hun straf op te leggen. Dit heet een ‘voorwaardelijke veroordeling’. Je wordt dan veroordeeld voor het delict, maar je hoeft niet naar de gevangenis.

Ambulante Forensische zorg

De rechter kan beslissen dat je ambulante zorg moet krijgen als nazorg van je traject (in detentie of de kliniek). Je zult in de ‘buitenwereld’ moeten leren leven met je problematiek. Dit noemen we ambulante forensische zorg. Dat betekent dat je zelf een keer per week naar je behandelaar moet gaan voor een afspraak en je je ook hieraan moet houden. Je ontvangt dan ambulante begeleiding van ons.

Je hoeft niet altijd eerst een klinische behandeling gevolgd te hebben. In andere gevallen is een opname niet nodig (geïndiceerd) en is een ambulante behandeling voldoende.

Ook kun je deze trajecten met elkaar combineren, dan noem je dit stapelzorg.

Het verlenen van Forensische zorg is in samenwerking met de Coöperatie Dichtbij.

Liever terug gebeld worden?

TERUGBELVERZOEK

Laat hier je nummer achter, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

Email

info@zorg4noord.nl

Postadres:

Nijverheidsweg 14a, 9601 LX Hoogezand

Voor onze clienten zijn wij 24/7 bereikbaar.

Verder zijn wij open voor vragen van maandag tm vrijdag van 8.30 tot 17.00.